YSlow not recognizing CDN


#1

I followed the instructions and changed the nameservers to Cloudflare’s servers. Yet on the GTMetrix analysis, the YSlow is still now recognizing the CDN.

RECOMMENDATION GRADE TYPE PRIORITY

|[Use a Content Delivery Network (CDN)]
|[What’s this mean?]

Using a CDN YSlow doesn’t recognize? Specify your CDNs in your [User Settings]

NOTE: Why would I have to specify the CDN if is it not recognized globally? What is the use of a CDN if it is not recognized?

There are 38 static components that are not on CDN. (note: removed all of the links)

I did a TRACERT: [Note: I put spaces before and after the periods as the forum post would not allow more than 2 links]

Tracing route to headlandalabama . com [198 . 1 . 81 . 235]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 2 ms 2 ms 10 . 0 . 0 . 1
2 12 ms 13 ms 10 ms 96 . 120 . 58 . 37
3 12 ms 13 ms 9 ms po94-sr22 . dothan . al . pancity . comcast . net [68 . 85 . 202 . 165]
4 10 ms 9 ms 10 ms 162 . 151 . 221 . 33
5 13 ms 15 ms 12 ms 162 . 151 . 81 . 90
6 15 ms 22 ms 12 ms 96 . 108 . 32 . 193
7 15 ms 22 ms 13 ms ae-22-ar01 . mckeithen . fl . tallah . comcast . net [68 . 85 . 202 . 117]
8 35 ms 32 ms 33 ms be-33666-cr02 . dallas . tx . ibone . comcast . net [68 . 86 . 90 . 221]
9 46 ms 47 ms 48 ms be-12124-cr02 . 1601milehigh . co . ibone . comcast . net [68 . 86 . 84 . 229]
10 47 ms 48 ms 46 ms be-12021-cr01 . champa . co . ibone . comcast . net [68 . 86 . 84 . 225]
11 56 ms 57 ms 57 ms be-7922-ar01 . saltlakecity . ut . utah . comcast . net [68 . 86 . 90 . 226]
12 57 ms 58 ms 58 ms po-1-rur01 . orem . ut . utah . comcast . net [162 . 151 . 9 . 186]
13 73 ms 73 ms 74 ms po-2-rur02 . orem . ut . utah . comcast . net [68 . 86 . 199 . 146]
14 59 ms 58 ms 58 ms be-11-sur02 . orem . ut . utah . comcast . net [162 . 151 . 9 . 174]
15 58 ms 58 ms 57 ms 50-207-93-178-static . hfc . comcastbusiness . net [50 . 207 . 93 . 178]
16 58 ms 58 ms 58 ms 162-144-240-165 . unifiedlayer . com [162 . 144 . 240 . 165]
17 58 ms 58 ms 58 ms 162-144-240-47 . unifiedlayer . com [162 . 144 . 240 . 47]
18 59 ms 58 ms 57 ms webbering . net [198 . 1 . 81 . 235]

Trace complete .

MXTOOLBOX DNS CHECK

dns:headlandalabama . com
Type Domain Name IP Address TTL Status Time (ms) Auth Parent Local
NS jerome . ns . cloudflare . com 173 . 245 . 59 . 181 CloudFlare, Inc . (AS13335) 24 hrs 16
NS rosa . ns . cloudflare . com 173 . 245 . 58 . 228 CloudFlare, Inc . (AS13335) 24 hrs 16

MXTOOLBOX DNS LOOKUP
a:headlandalabama . com
Type Domain Name IP Address TTL
A headlandalabama . com 198 . 1 . 81 . 235 Unified Layer (AS46606) 5 min

Anyone know why this isn’t working?


#2

This is because usually CDNs serve content on their own domain, Cloudflare doesn’t. It shouldn’t be recognized.

You need to set the cloud :grey: to :orange: in your DNS page. Just click on it once.


#3

Matteo,

Thanks. That fixed the YSlow and it jumped about 14 points! :slight_smile:

I was unaware that I physically had to set the DNS to Cloudflare. This is my first ‘test’ website so I’m still learning. :slight_smile:

Also, I’ve seen your ‘matteo’ on some Joomla forums. Is that you?


#4

Don’t think so! This is the first one I got with @matteo, wasn’t my choice back then ahah