Why is 1.1.1.3 blocking login.microsoftonline.com

This is now blocking logging on to any Microsoft service.

I have checked on Cloudflare radar and it has ‘questionable activities’ which I assume is why its blocked (I have submitted the removal of that tag)

To test:

host login.microsoftonline.com 1.1.1.3
Using domain server:
Name: 1.1.1.3
Address: 1.1.1.3#53
Aliases: 

login.microsoftonline.com has address 0.0.0.0
login.microsoftonline.com has IPv6 address ::
Host login.microsoftonline.com not found: 5(REFUSED)

and

host login.microsoftonline.com 1.1.1.2
Using domain server:
Name: 1.1.1.2
Address: 1.1.1.2#53
Aliases: 

login.microsoftonline.com is an alias for ak.privatelink.msidentity.com.
ak.privatelink.msidentity.com is an alias for www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net.
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 20.190.160.17
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 20.190.160.14
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 40.126.32.72
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 40.126.32.74
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 40.126.32.133
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 40.126.32.76
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 20.190.160.22
www.tm.ak.prd.aadg.akadns.net has address 40.126.32.134
1 Like

I am experiencing this issue as well. This issue makes all of my application that depends on Azure SSO cannot be used now.

I hope Cloudflare can fix it as soon as possible.

This is terrible, please fix asap.

This block is currently affecting around 7000 of our Windows PCs. And also blocks any remote way for us to change DNS.

This really needs to be adressed soon.

1 Like

Confirmed the issue on my side as well. Pls fix ASAP!!

For context, we have 22 000 customers currently unable to login to any Microsoft service as they opted in for this DNS service for Malware and adult content protection!!

1 Like

Hello

Chris.C (ccahoon) from Cloudflare Support here.

Thanks for raising this thread, we are currently investigating this matter further and will update as soon as we have further details.

2 Likes

Microsoft does have some questionable activities, not going to lie.

2 Likes

Can you please try now, should be working.

Not working for me right now.

still resolving to 0.0.0.0 on 1.1.1.3 and 1.0.0.3 (from Brazil, don’t know if that matters)

it’s actually coming and going … some queries do resolve correctly, some still resolvs to 0.0.0.0 on both 1.0.0.3 and 1.1.1.3.

Yes, starting to work, let’s wait a bit, cache is expiring…

It’s working again! Our students and teachers sends their thanks for the quick resolution

2 Likes

Moved off to a competitor, the one you use in rain, this is unacceptable behaviour on Cloudflare’s side

Excellent, #AlwaysHappyToHelp!

Thanks also for the quick response to the Cloudflare team, but I was puzzled as only a partial service degradation was noticed in cloudflarestatus

Is there an explanation for the root cause of this problem that can be shared as many of us had problems with SSO due to Microsoft being unavailable while using 1.1.1.3 and 1.0.0.3, but on 1.1.1.1 and 1.0.0.1 the problem seems not to be

Hey, I hate to say it but 1.1.1.3 is blocking youtube all of the sudden. 1.1.1.1 is not, however.

confirmed here … www youtube com resolves to 0.0.0.0 from 1.0.0.3 and 1.1.1.3

@ajosh780 Can you confirm the issue persists after cleaning all dns cache?