Why has Cloudflare blacklisted the country of Bosnia?

I can no longer use services hosted on Cloudflare, why is that the case? Why has Cloudflare blacklisted the country of Bosnia?

Greetings,

Thank you for asking.

@user22863 Interesantno, kako misliÅ” da ste na crnoj listi?
Smijem li pitati od kuda takva informacija?

U kojem smislu ne možeŔ koristiti usluge Cloudflarea?
VaŔa IP adresa je statična ili?
KoristiŔ li Cloudflare WARP ili običan 1.1.1.1 za vlastite DNS poslužitelje?
KoristiÅ” li VPN ili TOR za pristup određenim stranicama?

Ili dobivaÅ” nekakav zaslon tipa ā€œaccess deniedā€ kada posjećujeÅ” određenu web stranicu (koja koristi Cloudflare)?

ImaÅ” li snimku zaslona (screenshot) za podijeliti?

Možda je stranica koja posjećujeÅ” putem 1.1.1.1 (1.1.1.2 ili 1.1.1.3) pogreÅ”no kategorizirana kao ā€œmalwareā€ na npr. https://radar.cloudflare.com/domain/google.ba (primjer Google.ba ovdje).

• ili ako je već to u pitanju, možda je neÅ”to do mreže ili do ISP operatera … jeste li pokuÅ”ali ping / traceroute?

Koliko ja znam, ne Cloudflare nije stavio :bosnia_herzegovina: na crne liste, niti ikoju drugu državu.

Na Cloudflare Status stranici www.cloudflarestatus.com ne vidim nikakav nedavni incident koji bi upućivao na neÅ”to slično.

Koliko znam, Cloudflare nema POP u :bosnia_herzegovina: za sada, međutim promet bi se mogao odvijati putem susjednih (temeljem peering matrice ISP provajdera) npr. :croatia: :serbia: :romania: :bulgaria: :austria: .

2 Likes

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.