SSL certificate not coming through for CNAME custom third party app domain

We have setup a custom subdomain for a third party app following their instructions using CNAME (dns only) and TXT record. DNS records are fine and verified from both sides. HTTP is working, but there is a problem with SSL so HTTPS is not working. Chrome is showing “NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID” error. There is a certificate, but it is deemed invalid.

I have created similar subdomains before, for gsuite for example, and it is working without problem, cname is even proxied, and there were no problems with ssl certificate.

What could be the problem now?

 • Cloudflare did send an email notification observing issuance of the certificate for subdomain.
 • ssl setting is set to Full (Encrypts end-to-end, using a self signed certificate on the server)
 • dns cname is “dns only”
 • dns records are fine as in setup properly (cname, txt)
 • http working, https not, ssl issued from third party, but it is invalid according to chrome

Hi @dal,

If the record is set to DNS Only, Cloudflare’s certificates will not affect it and any certificate issues you see are coming directly from your server/provider. Can you share the domain/subdomain?

1 Like

it is a nonprofit, “volontiranje.krugljubavi.hr” subdomain should point to talentlyft.com (server not in my control)

Thank you

As the OP domain is from my Country, will write an answer at native language.
Moreover, will write on English below it. Thanks for understanding.

Da li u DNS-u u nadzornoj ploči Cloudflare-a za svoju domenu imaš CNAME zapis koji je :orange: ili :grey:?

Ujedno, brzom provjerim vidim da volontiranje.krugljubavi.hr javlja grešku SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN, što znači da kod davatelja hosting usluga nemaš generirani i instalirani SSL certifikat koji obuhvaća pod-domenu volontiranje.krugljubavi.hr.

SSL certifikat obuhvaća samo:
*.azureedge.net, *.media.microsoftstream.com, *.origin.mediaservices.windows.net, *.streaming.mediaservices.windows.net

Koristiš cPanel ili nešto drugo tipa Let’s Encrypt za izdavanje SSL certifikata za svoju domenu krugljubavi.hr uključujući i pod-domene koje imaš?

Postoji i riješenje da koristiš na poslužitelju preusmjeravanje, odnosno ako želiš učitati vanjski sadržaj pod svojom pod-domenom, možeš čak koristiti i 301 preusmjeravanje (ili Forwarding savkog zahtjeva na neki URL), međutim sumnjam da ti je to željena metoda za tvoj cilj.

Ako sadržaj na Talentlyft.com ima SSL certifikat, onda na tom CNAME zapisu imaj :orange: te “Full SSL” kako si i naveo.

U protivnom, premda nije baš pametno, privremeno koristiti “Flexible SSL”. Bolje i preporučam “Full SSL” zbog sljedeće:

Pozdrav fritexvz

cname je dns only, dakle siva ikona

certifikat postoji ali problem je što certifikat ne obuhvaća poddomenu kao što si rekao, dakle mislim da nije ništa do cloudflarea ili do mene

LE inače koristimo za SSL, i Full ssl strict također

Upravo sam dodao page rule ssl off za volontiranje poddomenu, iako to nije u biti potrebno ako je dnsonly

dobio sam također i ovu obavijest kada je cname dodan, tj s TL strane

image

Pozdrav svima,

setup je sljedeći:
Krugljubavi je dodao CNAME record koji pointa na TalentLyftov Azure FrontDoor (FD) record. FD uredno prepoznaje taj record i registrirali smo domenu na HTTP protokolu. FD automatski izdaje certifikat za domene koje su registrirane u istom, koristeći DigiCert. Proces se provodi kako je opisano ovdje https://docs.microsoft.com/en-us/azure/frontdoor/front-door-custom-domain-https#option-1-default-use-a-certificate-managed-by-front-door .
Trenutno je problem što proces “zapne” na validaciji domene. S obzirom na to da je proces automatiziran u sklopu Azure funkcionalnosti, nije pod našom kontrolom, pa ne znamo razlog zašto se to događa.
Nismo još imali ovakavu situaciju, obično validacija i izdavanje certifikata prolaze u roku 15 minuta kada je CNAME ispravno usmjeren na FD, što ovdje i je slučaj.
image

Greška navedena u originalnom postu događa se zato što naša aplikacija koristi HSTS i time forsira HTTPS, no kako sam certifikat nije izdan, ne može uspostaviti secure konekciju. Certifikat se izdaje tek nakon uspješne validacije.

Zanimljivo je i to što korisnik dobiva mail od Cloudflarea koji izričito kaže kako je primijećen pokušaj izdavanja certifikata od strane DigiCerta. Evidentno negdje nešto blokira samu validaciju. Dodao bih i da smo već imali slučaj gdje korisnici dodaju CNAME na Cloudflare koji pointa na naš FD te nismo naišli na ovakav problem.

Da, malo zafrknuta situacija, međutim vjerujem da bi se riješilo ako:

 • na cijeloj domeni koristi “Full SSL”
 • postoji CNAME zapis koji vodi kamo treba, i on je stavljen na :grey:?

Čime se CF spaja na azure-ov SSL certifikat koju nema domenu krugljubavi niti pod-domenu u svom SSL-u, čime se validacija ne može izvršiti.

Rješenje:
Ostaviti “Full SSL” za glavnu domenu (dakle u SSL kartici).
A zatim taj CNAME za pod-domenu volontiranje.krugljubavi.hrstaviti na :orange:, kreirati Page Rule za pod-domenu volontiranje.krugljubavi.hr/* da ima vrijednost “Flexible SSL” kao SSL.

Jer drugačije, origin/host od TalentLyfty-ija bi morao obuhvaćati kako ste i sami naveli domenu/pod-domenu krugljubavi.hr, međutim nema ju.

Dakle, talentlify mora imati SSL certifikat za volontiranje.krugljubavi.hr - no to nema.
Stoga, ako čak imamo i “pogrešan certifikat” i ako smo omogućili Cloudflare, vrijedilo bi postaviti Page Rule za SSL Full (ne strogo, ne Strict) na domeni krugljubavi.hr ili varijanta sa Cloudflare Origin Certificatom (sumnjam da se to može tako), u suprotnom bismo morali instalirati certifikat za ispravnu domenu (što je opet nemoguće?).

Na kraju krajeva, vjerujem da se može riješiti tako da se postavit SSL na “Full SSL” generalno za domenu krugljubavi.hr, potom CNAME na :orange: za pod-domenu volontiranje.krugljubavi.hr te putem Page Rule-a za volontiranje.krugljubavi.hr na Flexible SSL.

S vremena na vrijeme, ako je to moguće, da davatelj usluga talentlify doda poddomenu volontiranje.krugljubavi.hr u svoj certifikat - čisto sumnjam, ali …

Međutim, kao nekakav zaključak, ako talentlyfy ima SSL certifikat, čak i pogrešan, radit će sa SSL-om postavljenim na “Full SSL” na domeni, dok za pod-domenu vrijedi postavljen “Flexible SSL”.

Ako je uključena opcija da se dobivaju obavijesti (Certificate Transparency), da.

Ja dobivam tu obavijest čak i kada renew-am Let’s Encrypt certifikat samo za “mail” pod-domene na nekim od stranica koje koriste (još uvijek Flexible SSL), a za e-mail koriste “svoj” SSL certifikat (dakle domene nemaju Cloudflare CA origin, a niti svoj koji bi obuhvaćao www i domenu).

Ako se ide sa Let’s Encrypt-om, ili nekim drugim tipa Comodo i sl. kupljenim kod nekog, bilo NameCheap ili netko treći, taj DNS zapis za tu pod-domenu/domenu na Cloudflare-u morao bit biti na :grey: da bi to uspješno prošlo.

U protivnom, neće proći. Također, treba uzeti u obzir postavke sigurnosti na web poslužitelju koj pritom može blokirati metode verifikacije/validacije - bilo putem HTTP-a, email-a, CNAME zapisa, TXT zapis, postavljanje datoteke u “web root” ili URL-a oblika /.well-known/ i sl.

 • počevši od blokada za “dot zahtjeve” \/. i vraćanje odgovora 403/444, vraćanje 404 odgovora ako URL ne postoji (ovisi o radu aplikacije) i sl.

Ujedno, što stoji pod “CNAME Flattening”?

Je li za domenu krugljubavi.hr postoje:

 • A www
 • A @ (krugljubavi.hr)

ili se koristi CNAME kao “root” pa ide prema Azure FD-u?

 • premda se koristi pod-domena volontiranje što je okej u tom slučaju

Ne znam da li ovo još uvijek vrijedi:

Front Door’s IPv4 backend IP space: 147.243.0.0/16
Front Door’s IPv6 backend IP space: 2a01:111:2050::/44
Azure’s basic infrastructure services through virtualized host IP addresses: 168.63.129.16 and 169.254.169.254

U tom slučaju, CNAME staviti na :grey: pa će si Azure sam generirati certifikat jer će skužiti da vodi na njega/njegov IP i moći će proći - po mojoj logici.

Kasnije, nakon što se na Azure-u stvar riješi, vratiti na :orange: (jer se želi koristiti proxy od Cloudflare-a, a uz to za domenu je stavljen Full SSL - što bi i odgovaralo ako na Azure-u postoji SSL certifikat za pod-domenu).

Ako je CNAME na :orange:, a kod azure-a postoji samo HTTP, dakle nema SSL certifikata još, tada je normalno da javlja grešku jer se nema kud spojiti HTTPS-om.

Najbolje, ako se može, ići sa A zapisom pa usmjeriti na IP - ne znam je li ta opcija moguća.

U pravilu, koliko shaćam, princip isti ili sličan Google Firebase-u.
Dakle, SSL certifikat se generira za npr. volontiranje.azurefd.net, a ne volontiranje.krugljubavi.hr.
Odnosno, ako se koristi “custom domain”, tada da.

Pritom, npr. za Firebase postoji uputa što se mora dodati na DNS da bi to radilo, i da bi se certifikat mogao re-generirati (CAA zapis i još nešto mislim da SRV ili još extra pored toga).

Ne znam kako je za FrontDoor.

Nadam se da su vrste šifriranja identične, tj. da se podudaraju, u protivnom će opet javljati neku grešku kada se Cloudflare pouša spojiti.

Hvala Nikola i fritexvz,

Što bi onda bilo najbezbolnije pokušati prvo? Možda staviti CNAME na proxy i SSL flexibile za tu poddomenu pa pokušati ponovno postaviti domenu s TL strane?

Glede gsuite custom domain, način na koji radi je cname proxy i ssl flexibile

Nešto slično ima i s Let’s Encrypt, prilikom izdavanja ili obnove certifikate proces uključuje validaciju koja iide preko http protokola, obzirom CF redirecta na https to nije radilo pa sam morao na ruti koju koristi LE isključiti SSL kako bi prošla validacija. Jel moguće nešto slično se događa ovdje?

samo za ispravak informacije, inače je bio uključen Full za ssl, ne full strict, to sam samo danas stavio kad sam obnovio certifikate na serveru, kad su bili istekli ranije samo sam prebacio na full :), dakle mogu to isto vratiti samo na full (ne strict) i onda cname proxy i ssl flexibile kao page rule za tu poddomenu

Ako se dobro sjećam, inicijalno nismo niti mogli dodati domenu na FD kada je CNAME bio proxyan na Vašem CF-u, pa nam to ni kod ponovljenog pokušaja ne bi radilo. Inače, FD funkcionira jednako kao i CF proxy, dakle on je entry point za Azure edge network. Mi svakako moramo dobiti SSL izdan s naše strane i vezan za domenu u FD-u, u suprotnom ne znam kako bi stvar funkcionirala. Kažem opet, ne znam što je specifično za Vaše postavke, s obzirom na to da smo već imali klijente koji su sa CF-a postavili CNAME te se certifikat uspješno izdao.

Da, upravo tako s LE-om, tako bi moralo i za ovo proći.

CNAME volontiranje.krugljubavi.hr staviti na :grey:.
Ostaviti Full SSL kako je.
Napraviti Purge Everything na Cache kartici/tabu.
Uključiti Development Mode i kroz tih 2-3 sata kako će Development mode biti uključen, inicirati postupak da se SSL certifikat generira na strani Azure FrontDoor-a.

Kada, ako prođe, isključiti Development mode i staviti volontiranje.krugljubavi.hr na :orange: uz i dalje omogućen Full SSL - tada će to, po mojoj logici, funkcionirati.

Ako ne prođe, tada staviti na :orange: i imati Page Rule koji će vrijediti za sve zahtjeve, dakle volontiranje.krugljibavi.hr/*da ima “Flexible SSL”.

Da, tako je jer si povratno na zahtjev validacije dobiva IP od Cloudflare-a, a ne od Azure FD-a pa si ne može uskladiti stvar i generirati SSL cert.

pretpostavljam možemo probati tako još jednom

upravo sam stavio cname na dns only, full ssl, purge cache, development mode, plus page rule ssl off za poddomenu iako to nema efekta kad je dns only na cname, al ok…

1 Like

Pokušao sam re-addati domenu i pokrenuti izdavanje certifikata nanovo, međutim izgleda da je i dalje ista situacija.