SPF record not published, yet is in CF DNS settings

dash-dns
#1

I have placed an SPF record in my DNS settings that was copied-and-pasted from my WHM.

Yet, lookups of my domain indicate “no SPF record found”. I checked CF DNS settings, and the record is still there.

Help?

#2

Hi @drmatt, sorry for the trouble. Are you experiencing this delay at the moment? We did have a delays of up to 60 minutes in updates to DNS records on March 12, https://www.cloudflarestatus.com/. Please let us know if you’re still seeing issues.

#3

Hi cloonan,

Yes, I believe I made the update on the 12th. However, I am experiencing the problem right now.

My email monitor says emails are passing SPF, however a lookup for the record returns empty.

An email I just sent from my server to a gmail account says it passed SPF, but failed DMARC.

At a total loss to explain this behavior. I will clear the cache and see if that helps. Please let me know if you have any more ideas.

#4

If you send a test email to this site https://www.mail-tester.com/ or this site https://dkimvalidator.com/ they’ll provide some information where things may be going wrong. Let us know if you have any questions after the tests.

1 Like
#5

dmarcian.com is also a good one.

1 Like
#6

I use dmarcian often and it’s my go-to for creating records.

1 Like
#7

If you are using Cloudflare for DNS only, and you have your site / domain hosted with another registrar, I recommend installing all MX records there as well. When I set up ProtonMail, it’s what I did and the process was fairly quick.

closed #8

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.