No email since changing our name servers to Cloudflare

Help!

Yesterday, I changed our name servers to Cloudflare as we were having a lot of malicious bots.

But now we are not getting any email. Sending email to us does not bounce but it does not go through either. Email we send out works fine. It’s just the receiving.

Any suggestions would be welcome.

Thank you! Valerie

Greetings,

Thank you for asking.

I am sorry to hear you are experiencing an issue with receiving and/or sending e-mails while using Coudflare for your domain name.

May I ask in which terms? :thinking:

May I ask you to post and share your domain name in bracketed dot [.] notation here with us so we could double-check, troubleshoot and provide some feedback information? :thinking:

Kindly, see below suggestions and tips for troubleshooting.

Usually, the MX record should point to a hostname such as mail , and the A (or CNAME ) type record for that hostname should be set to :grey: (DNS Only).

Furthermore, if you recently moved your domain to your Cloudflare account, I could try to troubleshoot at first sight without knowing anything other as it could be related to either:

  1. Wrongly setup e-mail related DNS records at the DNS tab of Cloudflare dashboard for your domain name
  2. Possibly missing some TXT /CNAME records (for SPF , DKIM, DMARC if so?)
  3. You are using a hostname like yourdomain.com which is :orange: (proxied) rather than the unproxied :grey: (DNS-only) like mail.yourdomain.com (possible this one not existing or is :orange: instead of being :grey:) at the DNS tab of Cloudflare dashboard, in your e-mail client for sending/receiving server (MS Outlook, Mozilla Thunderbird, etc.)

May I suggest checking below article if your e-mail records (usually the A mail and the MX record) are configured properly while you are using Cloudflare for your domain name:

3 Likes

That’s a lot of great information. I will need to do some investigating and figuring out. I was just trying to solve a problem. My understanding of DNS records is small so I’m sure something is not right.
Thank you so much for the quick response.
Crossing my fingers - Valerie

1 Like

Our email problem was resolved. Our web host had to fix some configuration issues. It was not anything we could do on our end. Problem resolved although it took a while to get there. Thank you for the help!
Valerie

2 Likes

This topic was automatically closed 3 days after the last reply. New replies are no longer allowed.