Mandatory VM changes in Google Cloud. Result? = Web site fallen

Hello Community!
I share my problem because I think it can happen to others.
I use Google Cloud. Everything worked well with SSL of Cloudflare & WordPress.

About 10 days ago Google Notice that would open a new VM for our Tier and that we should change it on August 30.
Yesterday my site stopped working, but already warned, after making the change everything seemed to return to normal. When activating the new VM my page opened fast.

However, today in the morning I see that my site is fallen. The problem is not Google Cloud because I can access my site from the original IP address without problems.
In cloudflare I purged the cache, but the site is still fallen. The state of the proxy seems healthy.

Questions:
I must update some information on my part so that the website works again?.
Or is it normal, I do not have to touch anything and I just have to wait …?
Obviously the change did not like cloudflare. I really need my site to work. There is a lot of work there.

From already thank you very much :slight_smile:

Do you know if the IP address of your website changed?

What error are you seeing?

This sounds like the IP address changed, which you would need to change on the DNS page here.

Thank you very much for your response, SDayman.
You can see for yourself that from the IP you can enter:

The IP is the same because I had it saved in Bookmarks: I could see the site before and now (I have it configured as static).
The domain seems as if it did not exist even though the configuration seems to be correct.
Any suggestion is welcome :slight_smile:

You currently have a security issue.

That site, even with ‘www’ is proxied by Cloudflare and loads.

1 Like

Friend, I owe you a coffee. If it had not been for your last post … I was about to modify something that already worked :sweat_smile:
I tried half a dozen browsers, and everything was a mistake behind another.

Cent Browser:

Iron browser:
2021-07-31_140307.-iron_browser

Firefox:
2021-07-31_140453-firefox

Edge Chromium:
2021-07-31_140603-edge

Edge Win
2021-07-31_141301-edge_win

But seeing the capture you sent with the open site, the first thing I did was try with my tablet … and there it worked without problems (!!).
I restart my PC & I used private navigation: but the problem was still there! (These are the things that surprise you from computer science).

Between so much test / error I disable my VPN, which starts automatically together with my PC … and the site appeared !! (?).
I was never going to imagine that it was that the problem because the whole place I did behind the VPN itself.
I tried changing several ip from it: the website did not appear (?).

This is very strange. It seems that CloudFlare after the update of the VM reacts by blocking any attempt to display the page behind a VPN.

One of the modifications I made a couple of hours ago was changing the encryption to “full”. But why did not it work before it is a mystery.
I just changed it to “flexible” but there is no case: Immediately the site stops working with the active VPN.

What can be the cause of this?. Consider that there is any variable to keep in mind to have my site safe but accessible within cloudflare?
I have to do tests.
Thank you very much again! :slight_smile:

1 Like

You ignored the advice and still have an insecure site.

Sandro: I’m not Paypal.
I understand the security theme, but if it does not allow me now to enter my site for using a VPN, if I activate the strict mode I calculate that the page can only be seen by Google employees xD …
I listened and I’m testing in strict mode. Although the behavior of the site after the change of VM is very rare.
Thank you for insisting with the advice. I did case :wink:

You don’t need to be Paypal to have proper security. Question really is if you continued loading a site with a broken certificate.

Understand. But now the site is broken.

What are the recommended steps to have a safe but “functional” site?. I was reading the information that Sdayman shared, but I want to believe that Google Cloud respects all the necessary standards.

Of course, because you have a broken certificate. The linked article really covers that all.

1 Like

So you are using a self-signed cert.

image