Getting SERVFAIL with www.bpinet.pt

Diagnostic tool link:

dig www.bpinet.pt @1.1.1.1

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Debian <<>> www.bpinet.pt @1.1.1.1
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 864
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1452
;; QUESTION SECTION:
;www.bpinet.pt.			IN	A

;; Query time: 10 msec
;; SERVER: 1.1.1.1#53(1.1.1.1)
;; WHEN: Sat Aug 18 17:12:07 WEST 2018
;; MSG SIZE  rcvd: 42

dig www.bpinet.pt @1.0.0.1

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Debian <<>> www.bpinet.pt @1.0.0.1
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 62417
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1452
;; QUESTION SECTION:
;www.bpinet.pt.			IN	A

;; Query time: 4211 msec
;; SERVER: 1.0.0.1#53(1.0.0.1)
;; WHEN: Sat Aug 18 17:12:21 WEST 2018
;; MSG SIZE  rcvd: 42

dig www.bpinet.pt @8.8.8.8

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Debian <<>> www.bpinet.pt @8.8.8.8
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 34185
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 512
;; QUESTION SECTION:
;www.bpinet.pt.			IN	A

;; ANSWER SECTION:
www.bpinet.pt.		19131	IN	A	195.85.221.42

;; Query time: 39 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Sat Aug 18 17:12:31 WEST 2018
;; MSG SIZE  rcvd: 58

dig +short CHAOS TXT id.server @1.1.1.1

"LIS"

dig +short CHAOS TXT id.server @1.0.0.1

"LIS"

dig @ns3.Cloudflare.com whoami.Cloudflare.com txt +short
"2001:8a0:dfcb:5900:7040:dee0:221:9cdd"

Same here!

Thanks, it looks like the nameservers for bpinet.pt are not responding when queried from Cloudflare’s IP ranges. We’ll try to reach out to their NOC team.

Same thing happening to me, had to rever to ISP to access my bank’s website :sob:

Just happened again
Exatly the same

nslookup bpinet.bancobpi.pt 1.1.1.1
Server: one.one.one.one
Address: 1.1.1.1

DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to one.one.one.one timed-out

nslookup bpinet.bancobpi.pt 1.0.0.1
Server: one.one.one.one
Address: 1.0.0.1

DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to one.one.one.one timed-out

nslookup bpinet.bancobpi.pt 8.8.8.8
Server: dns.google
Address: 8.8.8.8

Non-authoritative answer:
Name: www.bpinet.svb.bancobpi.pt
Address: 195.85.221.42
Aliases: bpinet.bancobpi.pt

nslookup -class=chaos -type=txt id.server 1.1.1.1
Server: one.one.one.one
Address: 1.1.1.1

Non-authoritative answer:
id.server text =

    "LIS"

nslookup -class=chaos -type=txt id.server 1.0.0.1
Server: one.one.one.one
Address: 1.0.0.1

Non-authoritative answer:
id.server text =

    "LIS"

Cloudflare can resolve bpinet.bancobpi.pt, however it does not seem to be able to resolve the subsequent hostname where that host points to (www.bpinet.svb.bancobpi.pt).

It seems as if the svb.bancobpi.pt domain had some configuration issues → svb.bancobpi.pt | DNSViz (e.g. the second nameserver is not reachable at all).

Still getting this.

Only with bpinet (bancobpi.pt is fine).

nslookup bpinet.bancobpi.pt 1.1.1.1
Server:  one.one.one.one
Address:  1.1.1.1

*** one.one.one.one can't find bpinet.bancobpi.pt: Server failed

nslookup bpinet.bancobpi.pt 8.8.8.8
Server:  dns.google
Address:  8.8.8.8

Non-authoritative answer:
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Name:    www.bpinet.svb.bancobpi.pt
Address:  195.85.221.42
Aliases:  bpinet.bancobpi.pt

It’s fixed. Working fine now.