DNS 1.1.1.1 is unreachable

Usually DNS with 1.1.1.1 works just fine on my Macbook pro. I’ve just connected to a new Wifi network, and I was unable to get any webpage loading. I remove my 1.1.1.1 DNS configuration and was able to load webpages again. Here is the result from the debug information :

Oh sorry I had read only half of it :pensive:thanks !

I’m still facing problems with orange in France : here is the traceroute :

~ ᐅ traceroute 1.1.1.1                                                                                                                                           
traceroute to 1.1.1.1 (1.1.1.1), 64 hops max, 52 byte packets
 1  * * *
 2  * * *
 3  * * *
 4  * * *
 5  * * *
 6  * * *
 7  * * *
 8  * * *
 9  * * *
10  * * *
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * *

it seems to be running for ever.

1.0.0.1 seems to be working fine ? I should test this.

~ ᐅ traceroute 1.0.0.1                                                                                                                                           
traceroute to 1.0.0.1 (1.0.0.1), 64 hops max, 52 byte packets
 1  livebox (192.168.1.1)  2.979 ms  1.887 ms  1.755 ms
 2  livebox (192.168.1.1)  3276.304 ms !H  3073.106 ms !H  3009.045 ms !H

Nope does not work either :unamused:

It would seem neither address works in your case. That is likely the same issue as the one from last year. You might want to contact your router manufacturer or your ISP (should you have received the router from them) for an update.

Maybe since it’s my first day at that cowork space I’ll wait a bit before bothering everyone with this :sweat_smile: but I understand very well you cannot do anything about it. In case I get an update on this I’ll post here. Thanks a lot !

1 Like

Well, there is the update that the OP mentioned in the other thread. You can try to update your router and that might just fix it.