Cloudflare hijacking my DNS

Hello everyone,
days ago I wanted to try cloudflare free for my domain, so I set up an accound and added it.
After reading about the ports limitations I decided to remove it on the same day, my domain worked correctly for some days but since last week I couldn’t access it anymore.
With
dig -trace
I discovered that cloudflare got "applied"to the domain, but since I removed it for the control panel I can’t do anything about it.
This is the ccommand output:

.			57525	IN	NS	a.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	c.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	b.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	i.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	h.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	f.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	m.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	e.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	j.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	d.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	l.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	k.root-servers.net.
.			57525	IN	NS	g.root-servers.net.
;; Received 228 bytes from 8.8.4.4#53(8.8.4.4) in 18 ms

de.			172800	IN	NS	s.de.net.
de.			172800	IN	NS	z.nic.de.
de.			172800	IN	NS	a.nic.de.
de.			172800	IN	NS	l.de.net.
de.			172800	IN	NS	n.de.net.
de.			172800	IN	NS	f.nic.de.
;; Received 397 bytes from 202.12.27.33#53(202.12.27.33) in 61 ms

umano.de.		86400	IN	NS	jose.ns.cloudflare.com.
umano.de.		86400	IN	NS	ada.ns.cloudflare.com.
;; Received 81 bytes from 194.246.96.1#53(194.246.96.1) in 53 ms

;; Received 27 bytes from 173.245.58.54#53(173.245.58.54) in 4 ms

Any suggestion about what to do? Re-add my domain to cloudflare and re-remove it? Contact my host dns provider?

Thanks

Cloudflare didn’t hijack your domain, you simply haven’t changed your nameservers back to the desired new servers.

Thanks for your answer sandro, of course I meant “hijacked” ironically, I know this is a simple configuration issue.
I’m a newbie on this stuff so I’m still kinda messing around, thanks to your message I understood what I should be looking for (nameservers). On my host’ dns record page I have already selected their own name server when I deleted my domain from cloudflare. Do you think it could be just a question of time for them to be set back correctly (the strange thing is that they used to work some time ago) or should I contact them?

When did you make this change? Right now, it still points to Cloudflare. If you have made the change and it doesn’t update you best contact your registrar.

I deleted my domain from cloudflare on the 28th of May, so I suppose I set back the nameservers on the same day. I could connected with ssh to my domain until a week ago.

Then you should contact your registrar. Cloudflare is not involved here any longer.

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.