Can't resolve m.activobank.pt

Hi

location: Portugal
1.1.1.1 can’t resolve m.activobank.pt , even though that domain can be resolved using 8.8.8.8

here’s some digging:

$ dig @1.1.1.1 m.activobank.pt

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Raspbian <<>> @1.1.1.1 m.activobank.pt
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 44450
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1452
;; QUESTION SECTION:
;m.activobank.pt. IN A

;; ANSWER SECTION:
m.activobank.pt. 1717 IN CNAME m.wip.activobank.pt.

;; Query time: 2224 msec
;; SERVER: 1.1.1.1#53(1.1.1.1)
;; WHEN: Tue Jul 30 12:49:44 WEST 2019
;; MSG SIZE rcvd: 64

dig m.activobank.pt 8.8.8.8

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Raspbian <<>> m.activobank.pt 8.8.8.8
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 39299
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1280
;; QUESTION SECTION:
;m.activobank.pt. IN A

;; ANSWER SECTION:
m.activobank.pt. 1861 IN CNAME m.wip.activobank.pt.

;; Query time: 154 msec
;; SERVER: 192.168.1.1#53(192.168.1.1)
;; WHEN: Tue Jul 30 12:47:07 WEST 2019
;; MSG SIZE rcvd: 64

;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 33203
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1280
;; QUESTION SECTION:
;8.8.8.8. IN A

;; AUTHORITY SECTION:
. 8634 IN SOA a.root-servers.net. nstld.verisign-grs.com. 2019073001 1800 900 604800 86400

;; Query time: 3 msec
;; SERVER: 192.168.1.1#53(192.168.1.1)
;; WHEN: Tue Jul 30 12:47:07 WEST 2019
;; MSG SIZE rcvd: 111

dig @1.1.1.1 m.wip.activobank.pt

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Raspbian <<>> @1.1.1.1 m.wip.activobank.pt
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 29490
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1452
;; QUESTION SECTION:
;m.wip.activobank.pt. IN A

;; Query time: 600 msec
;; SERVER: 1.1.1.1#53(1.1.1.1)
;; WHEN: Tue Jul 30 12:51:13 WEST 2019
;; MSG SIZE rcvd: 48

dig @8.8.8.8 m.wip.activobank.pt

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Raspbian <<>> @8.8.8.8 m.wip.activobank.pt
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 24024
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 512
;; QUESTION SECTION:
;m.wip.activobank.pt. IN A

;; ANSWER SECTION:
m.wip.activobank.pt. 86 IN A 193.53.22.46

;; Query time: 34 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Tue Jul 30 12:50:45 WEST 2019
;; MSG SIZE rcvd: 64

any help?
thanks

The domain seems to have some configuration issues

http://dnsviz.net/d/activobank.pt/dnssec/

So the CNAME resolution works, but resolving the A name fails?

For me it actually works, but then it might be PoP related. Could it also be related to Can't resolve an URL? I presume you are going via Lisbon as well, right?

@sandro
Activobank is from the same Bank as Millennium.
Tried contact support but they redirected me to these forum as it’s DNS Resolver issue.

Strange is that with Google we can resolve the addresses but with CF we can’t. Even with the errors on the DNS zone configuration.

Thank you for your support.
JG @mobilephone

yes, i am going via Lisbon as well.
sorry, i didn’t realize there was another thread open for millenniumbcp. The issue should be the same.

Hi Jasggomes

i am sorry, i didn’t realize you already posted this issue for millennium.

i think we should merge the thread. I am going to reply to your original thread with my diagnostics.
thanks

thread merged to Can't resolve an URL
please consider this thread closed.