After install cloud flare, site speed goes down and dont support http 2

hi, i have vps server with nvme hard, 4 core cpu and 16 gig ram that located in germany. my site created with wordpress and have wprocket plugin. site is about travel agency (faragasht.com)
in my country seo for selling tours and tickets is so hard competitions (god help me :slight_smile: )
99% of visitors are in my country.
in gtmetrix when i was testing most of the time all of pages speed was in 2.7 to 4 s
for better google seo and better speed and performance i set up cloud flare in free plan.
but after that unfortunately my speed goes down. it shows 4 to 7 s !!
after second check in gtmetrix it shows 3 to 4 (cause for cache) and for third test it shows 5 to 7 !!!
i set up cloud flare like wprocket walkthrough and cloudflare tutorial site.
http2 shows grayedout and i cand set it to http2

with this test : /cdn-cgi/trace.
fl=71f410
h=faragasht.com
ip=2.191.44.156
ts=1588843327.044
visit_scheme=http
uag=Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.129 Safari/537.36
colo=FRA
http=http/1.1
loc=IR
tls=off
sni=off
warp=off

shows http 1 !!!

i checked my site with real devices (laptops and mobiles with different internet) and i feel it has low speed than previous)
would you pls guide me how can i fix these problems?

It looks like you made this request via http; while http/2 does not technically require tls, in practical terms it does.

The site seems to perform fairly well for me: https://webpagetest.org/result/200509_3V_74198d3752a79552aa7f94c0cabc919b/1/details/#waterfall_view_step1

2 Likes

thx robert for answer. you right about made request via http. i did not know this test could be different via http vs https. in https test it is true (http2)
about test by webpagetest site i know it shows good but i mean before useing cloudflare i had this good situation (thx god) but now again i have exact those good degres. in another check in gtmetrix it shows 1 or 2 second slower that previous too. my problem is i use cloud for better situation. now i dont know my problem is about my server or for cloud?

This topic was automatically closed after 30 days. New replies are no longer allowed.